Logo Vanzuile nmode Logo Vanzuile nmode
 

13/07/2023

Stijlvolle kleding voor 50+ dames 

Kleding is leuk voor elke leeftijd. Ook als je al wat ouder bent, is het samenstellen van stijlvolle outfits een plezierige bezigheid. Bij Van Zuilen hebben we leuke stylingtips speciaal voor 50-plussers. We begrijpen dat het belangrijk is om mooie kleding te dragen die past bij het comfort en de stijl die je zoekt rond deze leeftijd. In dit artikel zullen we ons richten op stijlvolle kleding voor dames van 50 jaar en ouder, waarbij we rekening houden met enkele belangrijke aspecten zoals het vermijden van te jonge of hippe kleding.

Stijlvolle kleding dames 50 plus: stijltips

Als dames de leeftijd van 50+ bereiken, kan het vinden van stijlvolle kleding soms een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er talloze opties om er op elke leeftijd elegant en modieus uit te zien. Bij het kiezen van kleding is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke stijl, lichaamsvorm en comfort. Hier zijn enkele tips en trucs om stijlvolle kleding te vinden die perfect bij dames van 50+ past.

  1. Kies voor elastische stoffen: Elastische stoffen zoals stretchkatoen of jersey zorgen voor comfort en een goede pasvorm. Deze stoffen kunnen je lichaam mooi omarmen zonder te strak te zitten.
  2. Draag gelegenheidskleding: Bij speciale gelegenheden kun je kiezen voor elegante kledingstukken zoals kanten doorkijk shirts of glanzende stofjes. Deze voegen een vleugje glamour toe aan je outfit.
  3. Vergeet corrigerend ondergoed niet: Corrigerend ondergoed kan helpen om bepaalde probleemgebieden glad te strijken en je zelfvertrouwen te vergroten. Het zorgt ervoor dat je kleding beter past en je figuur mooi uitkomt.
  4. Kies kleding die bij je persoonlijkheid past: Laat je persoonlijkheid stralen door kleding te dragen waar jij je prettig en zelfverzekerd in voelt. Experimenteer met verschillende stijlen en kleuren om te ontdekken wat het beste bij jou past.
  5. Durf je uitdagender te kleden: Leeftijd is slechts een getal, dus voel je niet geremd om je uitdagender te kleden als dat bij jouw stijl en persoonlijkheid past. Wees niet bang om een beetje risico te nemen en nieuwe trends uit te proberen.
  6. Kies de juiste pasvorm: Zorg ervoor dat je kleding goed past bij jouw lichaamsvorm. Vermijd slobberige stoffen die je figuur verbergen. In plaats daarvan kun je kiezen voor steviger stoffen die je lichaam accentueren op de juiste plaatsen.
  7. Speel met kleuren: Kleuren kunnen je outfit levendiger maken. Kies kleuren die bij jouw huidskleur en haarkleur passen. Donkere kringen of andere oneffenheden kunnen met de juiste kleuren opeens minder opvallen, waardoor je er fantastisch uitziet.
  8. Let op de details: Let op de details van je kleding, zoals een ronde hals die je gezicht kan flatteren. Ook kunnen glanzende stofjes oneffenheden verdoezelen en je een stralende uitstraling geven.
  9. Accentueer je beste delen: Heb je slappe bovenarmen of dikke kuiten? Gebruik slimme stylingtrucs om je beste delen te accentueren en de aandacht weg te leiden van gebieden waar je minder zeker over bent.
  10. Comfort is key: Last but not least, kies altijd voor kleding waarin je je prettig voelt. Het dragen van de juiste kleding betekent trouwens niet dat je concessies moet doen aan stijl. Je kunt er nog steeds prima uitzien terwijl je je comfortabel voelt.

Stijlvolle kleding voor oudere dames: feestelijke outfit

Bij speciale gelegenheden is het belangrijk om er feestelijk en stijlvol uit te zien. Hier zijn enkele voorbeelden van feestelijke outfits die perfect zijn voor oudere dames:

Stijlvolle kleding voor oudere dames: outfit 2

Voor een meer casual look zijn er ook genoeg mogelijkheden. Hier zijn enkele voorbeeld outfits die geschikt zijn voor oudere dames:

Stijlvolle kleding voor oudere dames: outfit 3

Voor een meer ontspannen en casual look zijn er ook genoeg mogelijkheden. Hier zijn enkele voorbeeld outfits die geschikt zijn voor oudere dames:

Een personal stylist voor 50+ kleding advies

Voor de oudere vrouw kan het inhuren van een personal stylist of gebruikmaken van een personal shopping service een geweldige optie zijn. Bij Van Zuilen Mode bieden we een dergelijke service aan, waarbij je professioneel advies kunt krijgen bij het samenstellen van jouw perfecte outfit. Het voordeel van personal shopping is dat je tijd en moeite bespaart bij het zoeken naar kleding die bij jouw stijl en lichaamsvorm past. Voor 50-plussers is dit vooral perfect, omdat de personal stylist rekening kan houden met de specifieke behoeften en wensen van oudere dames.

Met de hulp van een personal stylist kun je er zeker van zijn dat je altijd stijlvol en zelfverzekerd voor de dag komt. Dus waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog onze personal styling/shopping service en laat ons je helpen bij het vinden van de perfecte stijlvolle kleding voor jou als oudere dame!